Wie ben ik

 

Foto website

Mijn naam is Jolanda Karman,  ik ben 51 jaar en getrouwd. Wij hebben twee volwassen kinderen en twee prachtige kleinkinderen.

Van jongs af aan zag ik de kinderen die het moeilijk hadden, die buiten de groep vielen, waar men over oordeelden, die zich liever niet op de voorgrond lieten zien. Ik voelde hun angst en pijn van om zich te laten zien. Bang om afgewezen worden,  er niet bij te horen omdat ze anders waren, zich anders voelden. Ik voelde me verantwoordelijk voor ze en gaf ze de aandacht waar ze onbewust om vroegen en ik zelf natuurlijk ook ;). Zo konden zij zichzelf een beetje meer waardevol voelen en was er een beetje ruimte om zichzelf te kunnen laten zien. We vonden het moeilijk om onze eigen ruimte in te nemen. Zelf ben ik jong getrouwd en kreeg als snel kinderen. Ook in de periode dat de kinderen opgroeide en ze naar school gingen, bleef ik geven en voor anderen klaar staan. Alles moest perfect zijn voor die ander. Ik paste me continue aan, aan de wensen en  verwachtingen van anderen en aan de eisen die ik mezelf oplegde.

Tot het moment dat mijn moeder ernstig ziek werd. Begin mei, dat jaar, kreeg ze toen te horen dat ze ernstig ziek was en zeven weken later was ze overleden. Wij, mijn twee zussen en broer, bleven achter met mijn licht dementerende vader, waar mijn moeder altijd voor zorgde en zichzelf altijd op de laatste plaats zette. Alles stond op z’n kop! En daar begon ook mijn proces van bewustwording … Er gebeurden allerlei onverklaarbare dingen en ik ging op onderzoek  uit. Ik werd me steeds bewuster van mezelf en de keuzes die ik maakte. De situaties waar ik in kwam en wat die me wilden zeggen en uiteindelijk wat ik er van leerde. En steeds leer ik elke keer weer meer! Ik werd me bewust van hoe belangrijk het bewustzijn is en hoe dit mijn leven  en gezondheid beïnvloedt en zelfs dat van de mensen om mij heen. Ik heb hier heel veel over gelezen en ben allerlei workshops, cursussen en  opleidingen gaan volgen.

Dit alles heeft me meer inzicht, meer verbinding met mezelf en met mijn hart gegeven. Om van daar uit te kunnen voelen wat goed voor mij is en wat niet. Verder kreeg ik meer ruimte, meer innerlijke vrijheid, meer kracht en meer balans. Ook was er een moment dat ik buiten in de natuur was en ineens was er zo’n immens gevoel van verbinding, liefde, stilte…, intense vreugde en dankbaarheid! De tranen stroomden over mijn wangen en ik had het gevoel… dit mag ik niet voor mezelf houden, dit moet ik delen…! En daar komt mijn motivatie vandaan om mensen, die er voor open staan, te ondersteunen in hun proces van bewustwording en verbinding. Dit doe ik met alle liefde en respect  en vanuit het bewustzijn dat ieder een eigen vrije keuze heeft.

 

                    Elke dag is het belangrijk om bewust te zijn van je eigen balans!

                   In balans zijn en blijven is in harmonie zijn met je complete mens-zijn.

                       Uiterlijk + innerlijk = een compleet mens

                -Onbekend –

Reacties gesloten